امروز می خواهیم به یک سوال دائمی که ذهن خیلی از مخاطبان و مشتریان رو مشغول کرده جواب بدیم!
ماندگاری بوی ادکلن!!!
معمولا مشتریان سوال می کنند که ماندگاری بوی فلان عطر و یا ادکلن چقدر است! و یا ماندگارترین عطر مردانه و یا زنانه کدام است و یا کدام ادکلن ماندگاری بیشتری دارد حتی از سابقه ادکلنی تعریف می کنند که دو روز یا حتی یک هفته ماندگاری داشته است! و یا حتی گاهی دنبال راههای برای افزایش ماندگاری بوی ادکلن می گردند. در ادامه در مورد این مسئله مطالب جالب توجهی ارائه شده که خواندن آن خالی از لطف نیست. پس باما همراه باشید:
قبل از پاسخ بهتر است دسته بندی عطر ها و ادکلن ها را بشناسیم! مواد معطری که به اصطلاح عمومی، همه ادکلن شناخته می شوند، در حقیقت ترکیب اسانس به همراه سایر افزودنی ها می باشند که بخش عمده ای از آن الکلهای سازگار با پوست انسان است. محصولات معطر بسته به غلظت اسانس اسامی تجاری و البته زمان ماندگاری متفاوتی هم دارند.

- کمترین درصد اسانس مربوط به ماده ادو فرش با غلظت 1 الی 3 درصد می باشد که در حقیقت ساختار بسیاری از اسپری ها از آن تبعیت می کند و عموماٌ می تواند 2 ساعت ماندگاری داشته باشد.
- پس از آن، ادکلن با غلظت 2 الی 4 درصد و با علامت اختصاری (EDC) در دسته بندی بعدی قرار می گیرد که می تواند ماندگاری بیشتری نسبت به ادو فرش نشان دهد.
- در رده بعدی ادو تویلت با علامت اختصاری (EDT) قرار گرفته است که درصد غلظت اسانس آن بین 5 الی 15 درصد می باشد. ادوتویلت ضریب پخش خوبی دارد اما از نظر ماندگاری دوام کمتری خواهد داشت.
- ادوپرفیوم یکی از مهم ترین دسته بندی های محصولات معطر است که غلظت اسانسی بین 15 الی 20 درصد دارد و با علامت اختصاری (EDP) شناخته می شود. زمان ماندگاری این دسته از 5 ساعت تا 8 ساعت می تواند متغیر باشد.
- و نهایتاً پرفیوم غلیظ ترین ماده تجاری رایج در صنایع عطر سازی است که غلظت 20 الی 30 درصد داشته و تا 8 ساعت ماندگاری را می تواند ایجاد کند.
باید توجه داشت که لزوماً غلظت بالای اسانس نشانگر کیفیت بهتر آن اسانس نیست. چرا که اسانس خالص از نظر تنفسی ماده ای بسیار سنگین تلقی شده و حتی گاهی اوقات می تواند غیر قابل تحمل باشد. فلذا محصولات معطر با موادی مجاز رقیق می شوند تا برای مصرف کننده قابل استفاده تر بوده و از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشند.
نکاتی که در استفاده از عطر و ادکلن باید توجه داشت:
- مشتری آگاه در دام برخی شعارهای تبلیغاتی نظیر این که فلان محصول تجاری تا 24 ساعت و حتی 48 ساعت ماندگاری دارد نمی افتد و توجه دارد که هر محصول گرانقیمتی لزوما ماندگاری بیشتری ندارد و هر محصول ارزانتری نیز بی کیفیت نیست.
- اما شاید خودمان تجربه ای از برخی عطر ها و ادکلن ها داشته باشیم که حتی بعد از یک هفته تم و زمینه بوی آن ماده روی لباس و یا پوستمان احساس می کنیم. در پاسخ باید گفت که ذات برخی اسانس ها حالت ماندگار تری دارد. رایحه ای نظیر بلک افغان فارغ از اینکه تولید کدام برند تجاری باشد نمونه ای از این رایحه هاست.

- از طرفی هر رایحه دوست داشتنی و یا حتی غیر محبوب، بسته به سابقه ذهنی ما، حسی آشناست که در ذهن و خاطر ما می ماند. این زمینه ذهنی باعث می شود در بسیاری از مکانها، بویی که حتی سایرین حس نمی کنند را سریعتر تشخیص دهیم! و حتی یاد آن را در خاطر نگه داریم و حس کنیم که این رایحه در اطرافمان است. مانند آهنگی که بی اختیار در ذهنمان می شنویم!
- مسئله مهم بعدی موضعی است که محصول را روی آن استفاده می کنیم. این موضع می تواند پوست، لباس پشمی و کاموایی و یا نخی و حتی لباس هایی با تار و پود پلاستیکی باشد که بسته به جنس میتواند مولکوهای ماده معطر را حفظ کرده و یا راحت تر از دست بدهد و در زمان ماندگاری تأثیر گذار باشد. حتی محلی از پوست که محصول معطر بر روی آن اسپری می شود نیز می تواند نتایج متفاوتی در ماندگاری ایجاد کند.
- علاوه بر موضع استفاده، مکانی که بعد از استفاده از محصول در آن قرار داریم نیز در پایداری و ماندگاری رایحه تأثیر گذار است. گاهی اوقات پس از استفاده از عطر یا ادکلن خود در یک اتاق کاری بسته و با سیستم تهویه مطبوع قرار می گیریم. گاهی پنجره اتاق باز است و گاهی ممکن است کارمان به نحوی باشد که اکثر اوقات در فضای آزاد و در معرض جریان هوای آزاد قرار بگیریم که منطقا مواد معطر می تواند سریعتر از دست رفته و ماندگاری را تحت تأثیر قرار دهد.
- همواره وقتی ادکلن جدیدی استفاده می شود بوی آن جذاب بوده و در نظر مصرف کننده پخش خوبی دارد اما توجه داشته باشید که تنها 30 دقیقه زمان لازم است تا کل فضای سیستم بویایی و حافظه شما را تحت تأثیر قرار دهد و سیستم بویایی شما با این رایحه منطبق شود. پس از آن تقریبا مصرف کننده رایحه را احساس نمی کند مگر اینکه در موقعیتی قرار گیرد که جریان هوا به برگشت رایحه به سیستم بویایی کمک کند. مثل زمانی که سوار خودرو هستید و جریان باد بخاری یا کولر رایحه را به سیستم بویایی شما می رساند و یا بخشی از پنجره خودرو باز است و جریان هوا باعث به حرکت درآمدن رایحه می شود. واقعیت این است که شما خط بوی خود را دارید که با ورود به هر فضایی برای اطرافیان جذاب خواهد بود.
در پایان با در نظر گرفتن مطالب ذکر شده، باید گفت: انتظارمان از یک محصول معطر چیست؟ اگر میخواهیم همواره و در همه حال رایحه ای دلنشین را در نظر مخاطبان ایجاد کنیم، باید به صورت مداوم از آن محصول استفاده کنیم و در فواصل زمانی منظم آن را شارژ کنیم. اما در حالت کلی عطر و ادکلن جزء محصولات لوکس محسوب می شوند که بهتر است در زمانهایی خاص استفاده گردند. فلذا بهتر است، قبل از ملاقات و یا حضور در یک مهمانی از عطر و ادکلن خود استفاده کنیم و در صورت نیاز آن را بعد از چند ساعت شارژ کنیم.